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  • 1 pechuga de pavo grande o 1 pechuga doble atada para formar una sola pieza
    (aproximadamente 2 kg en total)
  • 2 cebollas grandes
    cortadas en rodajas gruesas
  • 2 zanahorias grandes
    cortadas en 4 rodajas horizontales
  • 20 g de mantequilla
    a temperatura ambiente

Valor nutricional: por ración

  • kcal344
  • grasa16g
  • saturadas5g
  • carbohidratos0g
  • azúcares0g
  • fibra0g
  • proteína50g
  • sal0.3g
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Preparación

  • paso 1

    Remove the turkey breast from the refrigerator and let it come to room temperature for about an hour.

  • paso 2

    Preheat the oven to 190C/170C fan/gas mark 5. Place a wire rack inside a baking tray with the onions and carrots underneath, or arrange the vegetables in an ovenproof pan.

  • paso 3

    Weigh the turkey breast and calculate that you will have to bake it for 40 minutes per kilo, plus an additional 20 minutes.

  • paso 4

    Spread butter over the skin and season well. Place the turkey breast on the rack or let it rest on top of the vegetables in the pan.

  • paso 5

    Pour enough water to cover the vegetables and cover the entire tray or pan with aluminum foil, making sure it is airtight.

  • paso 6

    Roast for the allotted time, removing the foil 20 minutes before the end to brown the turkey's skin. Test with the tip of a knife and check if the tip feels hot as soon as you remove it (be careful) and the juices run clear. If you have a cooking thermometer, it should read 65-70C. If the turkey seems undercooked, return it to the oven for another 10 minutes.

  • paso 7

    Let the turkey rest for 20 minutes in a warm place. It will continue to cook, bringing the final internal temperature to 70°C (154°F), or a little higher. Don't skip this step, otherwise the juices will run out when you carve.

  • paso 8

    Use the drained vegetables and the liquid at the bottom of the pan and any juices from the cut to add to this sauce, if desired, and serve with the turkey and vegetables.

CÓMO COCINAR PECHUGA DE PAVO EN UNA FREIDORA DE AIRE

¿Quieres usar tu freidora de aire en lugar de tu horno para hacer esta receta? Sigue estas instrucciones alternativas y haz nuestra receta de pechuga de pavo en freidora de aire:

• Calienta la freidora de aire y luego ajusta la temperatura a 180C

• Pesa la pechuga de pavo y cocina durante 20 minutos por kg, más 20 minutos adicionales, hasta que esté dorada por fuera y caliente en el centro

• Cocina con la piel hacia abajo durante los primeros 30 minutos, luego voltea para el tiempo restante

• Verifica que la temperatura interna de la carne sea al menos 65-70C antes de sacarla de la freidora de aire

• Envuelve en papel aluminio y deja reposar al menos 20 minutos antes de cortar

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